Veenmol larven bestrijden
De beste manier om veenmol larven te bestrijden is met aaltjes. Deze natuurlijke vijanden van insectenlarven zoeken hun prooi actief op in de bodem en schakelen ze doeltreffend uit. Hierdoor voorkom je schade aan jonge planten en gazons. Onze aaltjes zijn makkelijk in gebruik, volledig biologisch en zeer effectief. Stop de veenmolplaag voordat ze schade aanricht — start vandaag nog.
Blogberichten
Wat zijn veenmollen?
Veenmollen, ook bekend als engerlingen, zijn de larven van bepaalde soorten kevers, zoals de meikever en de rozenkever.
Hoe bestrijd je de veenmol?
Heb je last van veenmollen die je prachtige tuin omspitten? Goed nieuws! Er is een milieuvriendelijke oplossing: aaltjes!
Wanneer de veenmol bestrijden?
Ook in de nazomer is het goed om de biologische strijd aan te gaan met de veenmol.
Vanaf wanneer kun je de veenmol bestrijden met aaltjes?
Heb je last van veenmol-schade in je tuin? Goed nieuws: je kunt deze vervelende grondbewoners op een natuurlijke manier bestrijden met aaltjes! Maar timing is alles!
5 Plagen die je moestuin nu bedreigen
De lente is dé tijd waarin je moestuin begint te groeien en bloeien — maar helaas ook het moment waarop bodeminsecten wakker worden
De veenmol herkenen en bestrijden
De veenmol (Gryllotalpa gryllotalpa) is een insect dat ondergronds leeft en gangen graaft. Daarbij beschadigt hij jonge graswortels en zaaibedden. Vooral in het voorjaar en najaar is de schade in gazons goed zichtbaar.
Hoe weet je of je veenmol hebt?
Een veenmol herken je aan kleine hoopjes omgewoelde aarde en kale plekken in je gras of border. Ook kunnen jonge plantjes plotseling verwelken omdat de wortels zijn aangevreten. Ze maken ondergrondse gangen, vooral op vochtige plekken.