slakken moestuin

Slakken in uw moestuin? Bestrijd deze zeker niet met gif, maar gemakkelijk met onze aaltjes. Tevens niet schadelijk voor uw andere planten en gewassen rondom uw moestuin. Slakken die bijvoorbeeld sla opeten in de moestuin kunt u binnen afzienbare tijd uitschakelen door de inzet van aaltjes tegen slakken.

Blogberichten

    Slakken worden weer actief!

    Natuurlijk van slakken afkomen, bijvoorbeeld in uw moestuin? Lees hier hoe.

    De wortelvlieg bestrijden met natuurlijke aaltjes!

    De wortelvlieg (Psila rosae) is een insect dat schade aanricht aan wortelgewassen zoals wortelen, rapen, selderij en peterselie. Volwassen wortelvliegen leggen eieren aan de basis van de planten. De larven die uit deze eieren komen, voeden zich met de wortels, waardoor de planten verzwakken en kunnen afsterven. Dit kan leiden tot aanzienlijke oogstverliezen.

    De snuitkever

    Snuitkevers vaak het meest actief in het voorjaar en de zomer, wanneer de temperaturen stijgen en planten beginnen te groeien.

    Op iedere slak zout leggen

    Wist je al dat dit niet nodig is?

    Beschikbaarheid aaltjes tegen slakken

    De aaltjes tegen slakken zijn binnenkort weer leverbaar.

    Plagen in de moestuin

    In juni kunnen verschillende plagen in een moestuin voorkomen die schadelijk kunnen zijn voor gewassen. Hier zijn enkele veelvoorkomende plagen en hun mogelijke bestrijdingsmethoden:

    Aaltjes tegen slakken weer op voorraad

    De aaltjes tegen slakken kunt u weer bestellen in onze webshop!

    Interessante feitjes over Phasmarhabditis Californica Aaltjes

    Phasmarhabditis Californica Aaltjes zijn de natuurlijke vijand van slakken. Voor het oog lijkt het een bakje meel wat u met water kunt mengen. Hier zitten dus hele kleine beestjes in die proberen via alle openingen in de slak te komen.

    Insectplagen in de maand juli

    Een overzicht van de plagen in juli en natuurlijk de oplossing!

    Last van de coloradokever?

    De coloradokever, ook wel bekend als de aardappelkever, is een kleine maar beruchte plaag in de wereld van landbouw en moestuinen.

    Review aaltjes tegen slakken

    We krijgen leuke reviews binnen, waarvoor dank.

    Gebruik aaltjes tegen Mieren voor uw fruitboom

    Mieren kunnen een grote overlast vormen in uw fruitboom, kwekerij of moestuin. Niet alleen verstoren ze de groei van uw planten, maar ze beschermen ook schadelijke insecten zoals bladluizen, die aanzienlijke schade aan uw gewassen kunnen toebrengen. Gelukkig biedt Natuurlijkaaltjes.nl een milieuvriendelijke en effectieve oplossing: aaltjes tegen mieren.

    Hoe werken aaltjes tegen slakken?

    We hebben een korte uitlegvideo gemaakt.

    Wat zijn miljoenpoten?

    Miljoenpoten komen vaak voor in bijvoorbeeld de moestuinen. Maar hoe komt u makkelijk en snel af van miljoenpoten?

    Effectief slakken bestrijden

    Na een aantal dagen met mooi weer, volgt er vanzelfsprekend weer regen. De periode dat de slakken weer extra aanwezig zijn.

    Tegen welke rupsen werken aaltjes?

    Aaltjes zijn ook zeer effectief tegen rupsen in bijvoorbeeld uw gewas, tuinf of moestuin.

    September in de moestuin. Welke plagen actief?

    Eind augustus en begin september zijn er verschillende plagen actief in de moestuin die je kunt bestrijden met aaltjes (nematoden). Hier zijn enkele van de meest voorkomende.

    Schade van de koperworm / ritnaald in de moestuin

    Als je ooit met vol enthousiasme je moestuin hebt opgezet, maar vervolgens merkt dat je planten verwelken en stoppen met groeien, is de kans groot dat je te maken hebt met een onzichtbare vijand: ritnaalden, ook wel bekend als koperwormen. Deze vervelende larven van de kniptor kunnen in korte tijd flinke schade aanrichten. In dit blogje duiken we in de wereld van ritnaalden en ontdekken we hoe je deze plagen op een natuurlijke manier kunt bestrijden met aaltjes.

    Wanneer slakken actief?

    Slakken zijn vooral actief in de lente en de zomer, van maart tot oktober. Ze geven de voorkeur aan vochtige omstandigheden en komen vaak tevoorschijn na regen of in de vroege ochtend en avond wanneer het vochtig is.

    Steinernema carpocapsae aaltjes

    Wanneer het najaar aanbreekt en de temperaturen beginnen te dalen, worden veel tuiniers geconfronteerd met een overvloed aan ongewenste gasten in hun tuinen. Slakken, larven en insectenlarven beginnen zich voor te bereiden op de winter en kunnen grote schade aanrichten aan jouw zorgvuldig onderhouden tuin. Gelukkig is er een natuurlijke bondgenoot om deze plagen te bestrijden: de Steinernema carpocapsae, een parasitaire aaltje dat op een milieuvriendelijke manier veelvoorkomende tuinplagen kan helpen verminderen. In deze blog duiken we dieper in op deze fascinerende aaltjes en hoe je ze optimaal kunt inzetten in het najaar!

    Slakken bestrijden moestuin

    Last van slakken in de moestuin? Geen probleem zet onze aaltjes in.

    Alles over Steinernema Feltiae aaltjes

    In de wereld van de tuinbouw en gewasbescherming speelt zich een fascinerend gevecht af onder onze voeten. Een van de kleinste, maar meest effectieve strijders in deze onzichtbare oorlog is Steinernema feltiae, een piepkleine aaltje dat niet te zien is met het blote oog, maar wel je tuin kan redden van allerlei plaaginsecten.

    Herfst in de moestuin

    De herfst is aangebroken, en dat betekent dat je moestuin langzaam tot rust komt na de groeizame zomermaanden. Hoewel de meeste planten hun hoogtepunt hebben bereikt, is de herfst het perfecte moment om je tuin klaar te maken voor het volgende groeiseizoen. En ja, dat betekent ook dat het een goed moment is om aaltjes, zoals Steinernema feltiae of andere nuttige soorten, te gebruiken voor plaagbestrijding!

    Wat is de wortelvlieg?

    De herfst is een mooie tijd in de moestuin, maar helaas zijn niet alleen jij en je groenten actief. De wortelvlieg (Psila rosae), een hardnekkige plaag voor wortelgewassen, is ook in deze periode nog aanwezig. Deze kleine vlieg legt haar eitjes bij de wortels van planten zoals wortels, pastinaak en selderij. De larven die uit deze eitjes komen, vreten gangen in de wortels en kunnen zo je oogst ruïneren.

    Phasmarhabditis californica aaltjes: De natuurlijke oplossing tegen slakken in 2025!

    Het tuinseizoen gaat langzamerhand weer beginnen. Met mooier weer komen helaas ook de slakken. Deze ongewenste tuingasten kunnen toch schade aanrichten aan je gewassen, groenten en bloemen. Gelukkig biedt natuurlijkaaltjes.nl de perfecte oplossing: Phasmarhabditis californica aaltjes, dé natuurlijke bestrijder van slakken!

    Wanneer aaltjes tegen slakken inzetten?

    Aaltjes tegen slakken werken het best bij een bodemtemperatuur tussen 10°C en 30°C. Dit betekent dat ze minder effectief zijn in koudere periodes zoals de winter of bij zeer hoge temperaturen.

    De inzet van aaltjes per maand

    Een makkelijk overzicht welke plagen je kunt bestrijden met onze aaltjes en wanneer deze plagen zich voordoen.

    Preventief inzetten van aaltjes tegen slakken

    Heb je ooit ‘s ochtends vol verwachting naar je tuin gekeken, om vervolgens te ontdekken dat je planten zijn veranderd in een gatenkaasfestijn? Slakken kunnen ware nachtmerries zijn voor tuinliefhebbers. Maar wist je dat er een natuurlijke, milieuvriendelijke en effectieve manier is om deze slijmerige plaag onder controle te houden? Maak kennis met aaltjes tegen slakken.

    Review aaltjes tegen slakken

    De eerste slakken zijn weer zichtbaaren de tempratuur begint te stijgen. Tijd om de mogelijkheden te onderzoeken voor het bestrijden van aaltjes tegen slakken.

    Vanaf wanneer aaltjes tegen slakken?

    Californica nematoden (Phasmarhabditis californica) tegen slakken kun je inzetten zodra de bodemtemperatuur minimaal 5-10°C is. Dit betekent meestal dat je ze vanaf het vroege voorjaar (maart/april) kunt toepassen, afhankelijk van het weer.

    Plagen in maart

    In maart zijn verschillende plagen al actief, afhankelijk van de bodemtemperatuur en weersomstandigheden. Hier zijn enkele plagen die je in maart effectief kunt bestrijden met aaltjes

    Wat is de ritnaald?

    Een plaag die halverwege maart actief is en goed te bestrijden is met aaltjes, is de ritnaald (larve van de kniptor).

    Mieren ontwaken uit hun winterslaap: tijd om in actie te komen! 🐜🌞

    Nu de temperaturen stijgen en de lente in aantocht is, gebeurt er iets onder onze voeten: de mieren in Nederland ontwaken massaal uit hun winterslaap! Waar ze de afgelopen maanden diep in de grond verstopt zaten, komen ze nu tevoorschijn, op zoek naar voedsel en een plekje om hun kolonie verder uit te breiden.

    Aaltjes werken goed tegen pissebedden!

    Pissebedden bestrijden met aaltjes – de natuurlijke oplossing voor je tuin en moestuin 🌿🐛

    Pissebedden bestrijden met feltiae aaltjes

    Het is weer zover: het pissebedden-seizoen is in volle gang. Je moestuin is in topvorm, de eerste blaadjes van je jonge plantjes steken trots boven de aarde uit… en dan zie je het. Overal. Pissebedden. Die kleine, gepantserde knabbelaars die zich in het holst van de nacht tegoed doen aan jouw zorgvuldig gekweekte groenten. Ze zeggen dat pissebedden vooral dood organisch materiaal eten. Maar geloof me, ze maken graag een uitzondering voor jouw malse slablaadjes.

    Herken de koolvlieg

    Nu de lente in volle gang is en de temperaturen langzaam oplopen, komen ook de eerste tuinplagen weer tevoorschijn. Eén van de grootste boosdoeners voor moestuiniers in april is de koolvlieg. Deze kleine vlieg kan grote schade aanrichten, vooral als je net jonge koolplanten zoals bloemkool, broccoli of spruitjes hebt uitgeplant.

    5 Plagen die je moestuin nu bedreigen

    De lente is dé tijd waarin je moestuin begint te groeien en bloeien — maar helaas ook het moment waarop bodeminsecten wakker worden

    waar komen emelten voor?

    Emelten zijn de larven van de langpootmug en komen vooral voor in gazons, grasvelden, moestuinen en borders. Ze leven net onder het oppervlak en vreten daar aan wortels van gras en planten. Het gevolg? Kale plekken, verzwakte planten en losliggend gras dat makkelijk op te tillen is.

    Trips voorkomen en bestrijden

    Last van een Trips plaag? Ontdek de biologische bestrijding met Aaltjes van natuurlijkaaltjes.nl