Rupsen van taxuskeverbestrijden
Rupsen van de Taxuskever (Otiorhynchus sulcatus)
- Kenmerken: De larven van de taxuskever zijn wit met een bruine kop en voeden zich met de wortels van verschillende sierplanten, wat leidt tot verwelking en sterfte van de planten.
- Bestrijding met aaltjes: Heterorhabditis bacteriophora is effectief tegen de larven van de taxuskever.
Ga de strijd aan met de taxuskever zijn rupsen om deze zo te bestrijden.
Zet aaltjes in tegen de rupsen van de taxuskever.
Blogberichten
Taxuskeverplaag herkennen en bestrijden met aaltjes
De taxuskever is kevertje wat onderdeel is van de snuitkever familie. Dit kevertje kan veel schade aanbrengen aan u planten, struiken en bloemen.
Tegen welke rupsen werken aaltjes?
Aaltjes zijn ook zeer effectief tegen rupsen in bijvoorbeeld uw gewas, tuinf of moestuin.
heterorhabditis bacteriophora aaltjes
Heterorhabditis bacteriophora is een fascinerend klein organisme dat een grote impact kan hebben in de wereld van biologische bestrijding. Dit microscopische aaltje, ook wel een entomopathogene nematode genoemd, staat bekend om zijn vermogen om verschillende schadelijke insectenplagen te bestrijden.
September in de moestuin. Welke plagen actief?
Eind augustus en begin september zijn er verschillende plagen actief in de moestuin die je kunt bestrijden met aaltjes (nematoden). Hier zijn enkele van de meest voorkomende.
Aangevreten bladeren
De taxuskever, ook wel de gegroefde lapsnuitkever genoemd (Otiorhynchus sulcatus), is een veelvoorkomende plaag die schade kan aanrichten aan een breed scala van sierplanten en struiken in tuinen. Naast taxus zijn er verschillende andere planten die vatbaar zijn voor schade door de taxuskever:
De taxuskever bestrijden
De taxuskever is een vervelende en veelvoorkomende plaag in tuinen die flink wat schade kan aanrichten aan je planten. Heb je gaten in de bladeren van je planten ontdekt en zie je verkleurde of verwelkte bladeren? Dan kan de taxuskever weleens de boosdoener zijn. In dit blog lees je hoe je de taxuskever kunt herkennen, wat de schade is die ze veroorzaken en hoe je aaltjes kunt inzetten om deze kever effectief te bestrijden. De taxuskever kun je dus bestrijden zonder gif!
Steinernema carpocapsae aaltjes
Wanneer het najaar aanbreekt en de temperaturen beginnen te dalen, worden veel tuiniers geconfronteerd met een overvloed aan ongewenste gasten in hun tuinen. Slakken, larven en insectenlarven beginnen zich voor te bereiden op de winter en kunnen grote schade aanrichten aan jouw zorgvuldig onderhouden tuin. Gelukkig is er een natuurlijke bondgenoot om deze plagen te bestrijden: de Steinernema carpocapsae, een parasitaire aaltje dat op een milieuvriendelijke manier veelvoorkomende tuinplagen kan helpen verminderen. In deze blog duiken we dieper in op deze fascinerende aaltjes en hoe je ze optimaal kunt inzetten in het najaar!
Gaten in je bladeren?
Tijd voor actie tegen de taxuskever! 🪲 Heb je gaten in de bladeren van je rododendron, fuchsia of hortensia ontdekt? Grote kans dat de taxuskever je tuin heeft gevonden!
Fruitbomen in de herfst
In oktober en november zijn er verschillende insecten die actief kunnen zijn rond fruitbomen. Sommige van deze insecten kunnen schadelijk zijn voor de bomen en hun vruchten, en het gebruik van aaltjes (nematoden) kan een effectieve biologische bestrijding zijn. Hier zijn enkele insecten die je rond die tijd kunt tegenkomen en die je met aaltjes kunt aanpakken:
Dalende bodemtempratuur
Ook in november kunt u nog aaltjes inzetten. Wel afhnakelijk van de bodemtempratuur
De inzet van aaltjes per maand
Een makkelijk overzicht welke plagen je kunt bestrijden met onze aaltjes en wanneer deze plagen zich voordoen.
De taxuskever nu bestrijden!
De lente staat voor de deur, en dat betekent dat de natuur langzaam ontwaakt. Maar wist je dat je nu, in maart, al kunt beginnen met het biologisch bestrijden van de taxuskever? Door op tijd actie te ondernemen, voorkom je schade aan je planten en houd je je tuin gezond.
Fruit beschermen met aaltjes
Aaltjes kunnen effectief helpen tegen verschillende plagen die fruitgewassen aantasten.
Schade van de taxuskever
De taxuskever veroorzaakt schade aan planten, voornamelijk aan wortels en wortelknobbels. De volwassen kevers vreten aan de randen van bladeren, wat leidt tot een kenmerkend beschadigd, "gerafeld" uiterlijk.
Onze aaltjes spray uitgelicht
Gebruiksvriendelijke sprayer speciaal ontworpen om aaltjes gelijkmatig te verspreiden. De Easy-N-Spray is eenvoudig te bevestigen op de tuinslang. Ook wel aaltjes sproeier, nematoden sproeier of nematodenspuit genoemd
Hoe aaltjes de hovenier te hulp schieten
Als hovenier sta je dag in, dag uit oog in oog met allerlei plagen die het werk bemoeilijken. Engerlingen die het gazon verpesten, slakken die hosta’s veranderen in gatenkaas, of rouwvliegjes die potgrond koloniseren alsof het hun recht is. Gelukkig hoef je het gevecht niet alleen aan te gaan – moeder natuur stuurt versterking in de vorm van... aaltjes!